25230 22502 
 

Εργαστήριο πληροφορικής

Print Email

                                            

Το εργαστήριο λειτουργεί από το 2002 και η χρηματοδότηση για την προμήθεια του υλικού έγινε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας". Διαθέτει 11 σταθμούς εργασίας και 1 server. Οι σταθμοί εργασίας είναι Pedium 4 στα 1,7 GHz με μνήμη 256 MB και 40 GB σκληρό δίσκο. Αρχικά το εργαστήριο λειτουργούσε σε περιβάλλον windows XP. Όμως από το 2009 με τη δωρεά ενός server έχει την δυνατότητα να λειτουργεί τόσο σε

περιβάλλον windows XP όσο και σε περιβάλλον Ubuntu 10.04 LTSP. Στo Ubuntu οι σταθμοί εργασίας λειτουργούν ως thin clients. O Server έχει τα εξής χαρακτηριστικά με τα οποία οι thin clients λειτουργούν ικανοποιητικά:

Intel Core 2 Quad CPU 2,83 GHz, 4 GB μνήμη, 320 GB σκληρό δίσκο και 2 κάρτες δικτύου gigabit.  Επίσης, το εργαστήριο διαθέτει σαρωτή, εκτυπωτή, βιντεοπροβολέα καθώς και πάγκο εργασίας με παλία υλικά όπως κάρτες δικτύου, σκληρούς δίσκους, μητρικές πλακέτες κτλ.

                                 

 

Εδώ θα βρείτε τον αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης  του Ubuntu 10.04 LTSP σε σχολικά εργαστήρια και των εργαλείων διαχείρισης τάξης.

Ηλεκτρονική Τάξη

Υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Διαδραστικά Βιβλία