25230 22502 
 

Print Email

Πολυγλωσσία στο σχολείο μας με βάση την Οδύσσεια.

Τον Φεβρουάριο του 2020 στα πλαίσια του μαθήματος "Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση" της Α γυμνασίου, μαθητές του σχολείου μας δημιούργησαν video με αποσπάσματα της Οδύσσειας μεταφρασμένα στα ποντιακά, ρώσικα, γεωργιανά και τουρκικά όπως επίσης και μια διασκευή της Οδύσσειας χωρίς θεούς (1ο μέρος και 2ο μέρος).

Για να δείτε όλα τα video συγκεντρωμένα πατήστε εδώ και επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube.

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Στεφανίδης Χαράλαμπος - Ποντιακά,  Τάσος Παπαδόπουλος

Βικτωρία Ματσουκίδου - Ρωσικά

Φιλιππίδου Νανούλη - Γεωργιανά, Τακάλογλου Μαρία

Μάρθα Παρασκευοπούλου - Τουρκικά, Δέσποινα Χατζηιωάννου

Συντονιστής: Γκαρμπούνης Σωτήρης Φιλόλογος

Print Email

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των απόφοιτων μαθητών της Γ Γυμνασίου να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α Λυκείου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020-2021. Η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 18 Ιουνίου 2020 έως τις 2 Ιουλίου 2020, μέσω της ειδκής εφαρμογής e-εγγραφές που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση 

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/ και σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ1α/75919/Δ4/17-6-2020.

"Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα. Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευθυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που εμφανίζονται στο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes» του ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis..."

Για την εγγραφή των μαθητών της Α γυμνασίου καθώς και την ανανέωση εγγραφής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Β και Γ γυμνασίου παρακαλούνται οι γονείς όπως προσέλθουν στο σχολείο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

 

Print Email

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου

κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

11 Μαρτίου 2020

 

  • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
  • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
  • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
  • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
  • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
  • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
  • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

Βιβλιογραφία

Centers for Disease Control and Prevention. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). Interim Guidance for Administrators of US Institutions of Higher Education
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-ihe-response.html

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Τηλ. 2105212000 www.eody.gov.gr  

Για να δείτε το έγγραφο σε μορφή pdf πατήστε εδώ.

 

Print Email

 

 

H Ελλάδα είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (O.I.F.) από το 2004. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν μαθητές από διάφορα σχολεία και έχουν θέμα τη Γαλλοφωνία.

Στη Δράμα, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δράμας και τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δράμας.

Read more ...

Print Email

 

Το πείραμα του Ερατοσθένη, σχετικά με την περιφέρεια της Γης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα που έγιναν σε όλη την ιστορία του ανθρώπινου είδους. Ακολουθώντας τις πράξεις του Ερατοσθένη, οι μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Νευροκοπίου, σε συνεργασία με την Βιολόγο του σχολείου κ. Κυριακίδου Πολύμνια υλοποίησαν το πείραμα κατά την εαρινή ισημερία, την Τρίτη 21/3/2017.

Read more ...

Print Email

 

 

Συντάκτης: Γαλόπουλος Παναγιώτης

Η εκδρομή ήταν δωρεά του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων προς τους μαθητές των απομακρυσμένων γυμνασίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανάμεσα σε αυτά και τα γυμνάσια Κάτω Νευροκοπίου και   Παρανεστίου .

Read more ...

Print Email

Τον Ιανουάριο πέρασαν πάνω από την Ελλάδα δυο χαμηλά βαρομετρικά τα οποία προκάλεσαν ισχυρές χιονοπτώσεις. Η Αριάδνη και ο Βίκτωρ,  όπως τα  ονόμασαν, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα μας καθώς και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Άφησαν όμως και πολύ όμορφες εικόνες που είχαμε χρόνια να δούμε. Ένα μικρό βίντεο για την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου.

 

 

Ηλεκτρονική Τάξη

Υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Διαδραστικά Βιβλία