25230 22502 
 

Print Email

Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου 2009-2010

Η σχολική χρονιά τελείωσε και μαζί με αυτή και οι προσπάθειες των μαθητών της ομάδας μας. Προσπάθειες που έγιναν καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς με πολύ ενδιαφέρον και μεράκι. Η ομάδα αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση και τη μείωση τους. Η αναζήτηση των πληροφοριών έγινε τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε διάφορα χρήσιμα εγχειρίδια που βρήκαμε στη βιβλιοθήκη μας. Πολύτιμοι βοηθοί μας επίσης, υπήρξαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου. Στην επίσκεψή μας στο ΚΠΕ όχι μόνο αποκτήσαμε πολύτιμες γνώσεις αλλά παίξαμε και διασκεδάσαμε.

 Επίσκεψη στο ΚΠΕ Παρανεστίου Αφίσα από σκουπίδια  1η Ομάδα εν ώρα εργασίας!! (Δημιουργία αφίσας) 2η Ομάδα κούκλες για κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά

Εκτός από ψάξιμο και διάβασμα περάσαμε και στην πράξη. Επιδιορθώσαμε τον κομποστοποιητή στην αυλή του σχολείου και παρακολουθήσαμε τη διαδικασία μετατροπής των οργανικών απορριμμάτων σε λίπασμα (χούμους).

 Καθαρισμός και συντήρηση του κομποστοποιητή  Εσωτερικό κομποστοποιητή Ανακάτεμα υλικών κομποστοποιητή

Επίσης, συμμετείχαμε σε θεατρικά παιχνίδια & παιχνίδια ρόλων. Μέσα από αυτά η ομάδα άρχισε να συνεργάζεται καλύτερα και έτσι σιγά σιγά ξεκινήσαμε να γράφουμε το σενάριο για την παράσταση του κουκλοθέατρου.

 Μαριονέτες  Καθρέφτης Χορεύοντας στα τυφλά Χορεύοντας στα τυφλά 2 Μαριονέτες 2

Ο τίτλος του έργου που ανεβάσαμε ήταν «Ένα ταξίδι από το Βρωμοτόπι στο Καθαρονέρι». Στόχος του ήταν να μεταδώσουμε σε συμμαθητές, καθηγητές και γονείς ό, τι είχαμε μάθει εμείς. Κυρίως, προσπαθήσαμε να δώσουμε απάντηση σε ένα ερώτημα που μας καίει όλους: πώς μπορούμε να μειώσουμε τα απορρίμματά μας;

Δείτε την γενική πρόβα του κουκλοθέατρου...

 

 

Ευχόμαστε σε όλους ένα καλό καλοκαίρι με λιγότερα σκουπίδια και περισσότερες βουτιές!


Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Μνηματίδου Μαρία ΠΕ02
Λάζος Περικλής ΠΕ19

Ηλεκτρονική Τάξη

Υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Διαδραστικά Βιβλία